VOOR DE FOTOSHOOT

Ik wil graag weten wat je wensen zijn en hebben we eerst een kennismakingsgesprek (dat kan telefonisch, via Skype of desgewenst thuis als dat mogelijk is). Hierin bespreken we de locatie voor het fotograferen, overleggen we een datum en tijdstip voor de fotoshoot, misschien wil je kledingadvies en zeker ook niet onbelangrijk, welke stijl wil jij het liefst terugzien in de nabewerking. Ik zet dit digitaal “op papier” met eventueel een moodboard erbij. Misschien heb je zelf inspiratiefoto’s? Ik verwerk dit in een bevestiging die je per mail ontvangt. Op de dag van de fotoshoot hebben we nog even contact om de laatste puntjes op de i te zetten. 

TIJDENS DE FOTOSHOOT

Ik vind het belangrijk om jou zo authentiek mogelijk te fotograferen. Veel mensen staan niet dagelijks voor de camera, dus begrijpelijk dat dit wellicht spannend voor je is. Mijn voornaamste taak is om jou op je gemak te laten voelen, en dat doe ik door de tijd te nemen, we kletsen wat, en vaak met wat humor tijdens de fotoshoot breekt het ijs waardoor jij ontspannen voor de camera komt te staan. Tussendoor laat ik je ook gemaakte foto’s op mijn camera zien, daarmee betrek ik jou in het proces en kan ik nog beter op je wensen inspelen.

NA DE FOTOSHOOT

Dan ga ik hard aan de slag om je foto’s vakkundig te bewerken. Binnen twee weken ontvang je van mij een link waar je de foto’s in een online galerij kunt bekijken. In deze preview kun je aangeven welke foto’s je wil bestellen. Na ontvangst van de betaling stuur ik je via WeTransfer de gekozen foto’s in zowel hoge resolutie (geschikt voor gebruik van afdrukken of prints) als in lage resolutie (geschikt voor gebruik op je socials) toe.

fireplace Madikwe South Africa fotograaf Anne van Doorn
GOED OM TE WETEN
  • De foto’s worden niet onbewerkt verstuurd, RAW bestanden (de “negatieven”) geef ik niet vrij en de foto’s die je hebt uitgekozen mogen niet nogmaals door anderen bewerkt worden.
  • De factuur wordt op de dag van de fotoshoot gestuurd, en dient binnen 2 weken te worden voldaan. Pas na ontvangst van de betaling ontvang je de bestelde foto’s in zowel hoge als lage resolutie (in zogezegde jpeg bestanden).
  • Je mag de foto’s publiceren op je persoonlijke website en social media (commercieel is niet toegestaan) wel graag met vermelding van mijn naam en/of website www.annevandoorn.com.
  • Het auteursrecht van de foto ligt ten alle tijde bij de fotograaf (bij mij dus). Ik kan de gemaakte foto’s gebruiken voor communicatiekanalen, promotiemateriaal of fotowedstrijden. Indien je dit niet wilt, dan kan je dat bij de boeking aangeven.
  • Mochten de weersomstandigheden het niet toe laten om te fotograferen op de uitgezochte locatie, dan overleggen we om de fotoshoot te verplaatsen.
  • De genoemde prijzen zijn inclusief BTW, en inclusief reiskosten binnen een straal van 10km vanaf postcode 5221PB (daarbuiten reken €0,35 per km).