“Travel is the ultimate inspiration”

Als kind had ik nog geen passie voor fotografie. Dat kwam pas vele jaren later. Een fototoestel had ik voor het eerst in mijn handen toen ik een jaar of 17 was. Waar ik wel al vroeg een passie voor kreeg was reizen. Dat begon met de auto op vakantie in Europa. Het einddoel was altijd wel bekend, maar de weg er naartoe werd gedurende de reis zichtbaar. Mijn vader zei altijd dat je niet kon verdwalen “want de wereld is rond; je komt vanzelf ergens uit”.

Dat heeft mijn nieuwsgierigheid naar de wereld willen verkennen gevoed.

In het dagelijkse leven reis ik (parttime) de wereld over als stewardess. Ontmoetingen met bijzondere mensen uit allerlei culturen, fascinerende wereldsteden bezoeken, opgaan in de prachtige vergezichten van de natuur. Onderdelen van mijn baan waardoor ik me bevoorrecht voel dit te mogen doen, maar het zijn voor mij ook inspiratiebronnen voor de fotografie. 

Met de komst van het digitale tijdperk heb ik mijn eerste stappen gezet in het fotograferen. Door de jaren heen heb ik mezelf veel aangeleerd en workshops gevolgd. Maar toch miste ik een ondergrond en wilde ik mijn kennis uitbreiden. In 2019 heb ik de opleiding tot professioneel fotograaf gevolgd aan de School voor Fotografie in Breda en succesvol afgerond.  

Sinds 2020 ben ik naast het vliegen mijn eigen bedrijf begonnen als fotografe. Ik richt me zowel op de particuliere als op de zakelijke fotografie. Ik ben nieuwsgierig naar zowel het verhaal achter de mens als een kijkje nemen in de “keuken” van een bedrijf. Open communicatie, persoonlijk contact en een informele sfeer vind ik belangrijk om goed samen te werken.

Nieuwsgierig geworden naar mijn portfolio? Ik nodig je van harte uit een kijkje te nemen op deze site!

Anne